Τετάρτη στις 20:00. Αντριάννα. Του Θανάση Παπαγεωργίου

Το έργο, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με την Εύα Καμινάρη, παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις και στο Από Κοινού Θέατρο το διάστημα Γενάρης -Φλεβάρης του 2019.

Ο μονόλογος αποτελείται από 15 τηλεφωνήματα που κάνει μία γυναίκα σε διάφορα πρόσωπα, με αφορμή μια ερωτική απιστία της αδελφής της.

Προσπαθώντας, ως η λογική και ώριμη γυναίκα της οικογένειας, να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων του αντρόγυνου, ξεδιπλώνεται το δράμα που κρύβει η ίδια έχοντας υποστεί μια βάρβαρη προδοσία από τον άνθρωπο που λάτρεψε στη ζωή της, αυτή την αδελφή.

Μια γυναίκα, μόνη στη σκηνή, παρέα μόνο με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της, με το ένα χέρι σιδερώνει τραπεζομάντιλα εστιατορίων και με το άλλο κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην κόλαση της μνήμης της και στην ενοχική εξάρτησή της.

Η παράσταση που θα παρακολουθήσουμε παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αλκμήνη (για 40 παραστάσεις, από 16 Οκτώβρη 2015 μέχρι και 9 Φλεβάρη 2016) σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, με την εξαίρετη Μαρία Αντουλινάκη στο ρόλο της «Αντριάνας» (απέσπασε το Βραβείο “Αντιγόνη Βαλάκου” στα «35α Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία» – 2016).


More Posts for Show: Ραδιοφωνικό Θέατρο

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *