Αντί προλόγου ή ένας τρόπος να γνωριστούμε…

Ο 105fm είναι ένα ελεύθερο και αυτοοργανομένο διαδικτυακό μέσο. Δημιουργήθηκε μετά από την επιθυμία ατομικοτήτων να εδραιώσουν έναν φορέα αντιπληροφόρησης στην Λέσβο. Στα πολλά χρόνια λειτουργιάς του υπήρξαν διάφορες αλλαγές στην σύσταση του. Η παρούσα πολιτική συνέλευση είναι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, μετά από ένα διάστημα αναδιοργάνωσης,  λόγω ζητημάτων (τεχνικών και μη).

 

Είμαστε οι διαφορετικές φωνές που κραυγάζουν για ελευθερία στο εδώ και τώρα. Ενωθήκαμε με κοινό σκοπό, την αντιπληροφόρηση, την ανάδειξη της αυτοοργάνωσης και την προώθηση της D.I.Y. κουλτούρας και ψυχαγωγίας. Μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την ίδια μας την καθημερινότητα.

 

Σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η εσκεμμένη παραπλάνηση, η κουλτούρα του φόβου και της αδράνειας, η εμπορευματοποίηση και στρατικοποίηση του βίου μας, εμείς απαντάμε με οριζόντια, αντι-ιεραρχική δομή στον τρόπο οργάνωσης που επιλέγουμε για να συνυπάρχουμε. Η αντιπροσώπευση για εμάς αποτελεί μια ακόμα λογική ανάθεσης στις σάπιες – κενές νοήματος – σχέσεις του οικονομικό-πολιτικού συστήματος που μας περιβάλει.

 

Προσπαθώντας να ξεπεράσουμε, να κατανοήσουμε, να δράσουμε ενάντια στους υλικούς και άυλους μηχανισμούς επιβολής που εμπερικλείονται στις εξουσιαστικές σχέσεις, όπως το κράτος,  η θρησκεία, η ηθική, η  αφαίρεση λόγου, η αναπαραγωγή στερεοτύπων, η λογική της δημιουργίας πολιτικών πατέρων και ακολούθων, προτάσσουμε την συνδιαμόρφωση στο πλαίσιο της πολυμορφίας- πολυφωνίας.

 

Για εμάς η πολυμορφία αποτελεί διαδικασία που διαμορφώνει τα άτομα- μέλη, καθώς και την ίδια την συνέλευση. Στόχος μας είναι η εδραίωση ενός συλλογικού εγχειρήματος που συγκροτείται ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, τον σεξισμό, τον σπισισμό, καθώς και πάσης φύσεως ρητορικές μίσους.

 

Γιατί ραδιόφωνο; Στην εποχή της εικόνας, της υπερσυσσώρευσης προπλασμένων παραπλανητικών πληροφοριών και της κατασκευής θεαμάτων με στόχο το κέρδος,  μοναδική κυρίαρχη άξια αποτελεί η προσωπική προβολή. Το ραδιόφωνο ως απαξιωμένο μέσο επικοινωνίας, επανοηματοδοτείται στα χέρια μας, ως τρόπος ανάδειξης της αντιπληροφόρησης, της αντιεμπορευματοποιημένης και αδιαμεσολάβητης από την βιομηχανία της κουλτούρας τέχνης.

 

Μέσα από εκπομπές λόγου, μουσικής, δελτίων που ενημερώνουν για τα πολιτικά και κινηματικά τεκταινόμενα, αντιτασσόμαστε στο γενικευμένο κλίμα κομφορμισμού και απάθειας.

 

Είμαστε ανοιχτοί σε οποίον/όποια επιθυμεί να εκφράσει οποιαδήποτε κινηματική δράση, ατομικά ή συλλογικά, μέσω της χρήσης του σταθμού.

 

Να συναντηθούν οι φωνές μας στον δρόμο για την επανάκτηση της αυτονομίας μας. Σε έναν κόσμο αφόρητης ησυχίας…

Είναι η μελωδία της οργής που μας ενώνει.

105FM