Δελτίο αντιπληροφόρησης νο1

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 4/4/2021

Ηχητικό αρχείο εδώ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  1. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Σάββατο 27 Μαρτίου δολοφονήθηκε ουσιαστικά στην Κω ο 44χρονος από την Γουινέα, Macky Diabate. Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε από φρικτούς πόνους, αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του από αποφρακτικό ειλεό μετά από συμφύσεις που είχαν δημιουργηθεί!

Την ίδια μέρα ο 24χρονος Ιμπραήμ Εργκούν, Κούρδος μετανάστης στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Κορίνθου κρεμάστηκε στην τουαλέτα και έδωσε τέλος στη ζωή του. Πρόκειται για την απεγνωσμένη αντίδρασή του στον εμπαιγμό που βίωνε, καθώς κρατούνταν στο κέντρο για 16 μήνες και πληροφορήθηκε την απόφαση για νέα παράταση της κράτησής του.

Η φρικτή αυτοκτονία του Κούρδου πρόσφυγα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των υπόλοιπων μεταναστών που κρατούνται στο κέντρο, καθώς έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους και υποδέχτηκαν με πέτρες τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, ενώ έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, που εντείνουν την απελπισία και την απόγνωση. Η απάντηση του κράτους είναι πλέον το κλείδωμα επί 24ώρου βάσεως των μεταναστών στα δωμάτια/κελιά τους όπου σε κάθε ένα μένουν 10 άτομα σε άθλιες συνθήκες.

Πηγαίνοντας στη Λέσβο τώρα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες το νησί δέχθηκε ακόμα άλλες δύο επισκέψεις από επίσημους πολιτικούς φορείς στο πλαίσιο επιβράβευσης των τοπικών παραγόντων για το ρόλο τους στην πραγμάτωση της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Την προηγούμενη εβδομάδα οι δήμαρχοι του νησιού και ο περιφερειάρχης υποδέχθηκαν τον ακροδεξιό Βελόπουλο που ήρθε να δει από κοντά το στρατόπεδο του Καρά Τεπέ και να συνεχίσει τη φασιστική ρητορική του για μεταφορά των προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά. Στις 29 Μάρτη, φορώντας πάλι τα καλά τους, δήμαρχοι και περιφερειάρχης υποδεχθήκαν αυτή τη φορά την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον που ήρθε στο νησί ώστε να δει σε πόσες και ποιες ομάδες θα πετάξει τα απαραίτητα χρηματικά ποσά ώστε να αρθούν οι υποκριτικοί τους ενδοιασμοί για τη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης. Και οι δύο επισκέψεις είχαν ως στόχο την εμψύχωση των εγχώριων και διεθνών ανθρωποφυλάκων και την υπόσχεση για περαιτέρω υποστήριξη και αμοιβές ώστε να συνεχίσουν το έργο τους πάνω στις ψυχές και τα σώματα των προσφύγων.

  1. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών! Την 1η Απριλίου τρείς εργάτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ερέτρια Εύβοιας, ενώ ένας ακόμα είναι σοβαρά τραυματίας. Τα θύματα εργάζονταν σε συνεργείο του ΑΚΤΩΡΑ, γνωστού εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ και σταθερού συγκυβερνήτη αυτής της χώρας. Λίγο πριν τους βρει ο θάνατος οι εργάτες δούλευαν σε δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη, πράγμα αδιανόητο και εγκληματικό.

Η συσσώρευση όμως των συχνών «ατυχημάτων» δεν οφείλεται σε μια «κακιά στιγμή», δεν φταίει η «κακιά η ώρα»… Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα. Όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ των τελευταίων χρόνων έχουν εργολαβοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών του δικτύου. Η στόχευσή τους είναι διπλή με αποτέλεσμα να ισορροπούνε ανάμεσα σε δυο βάρκες που πλέουν όμως πάνω στο αίμα των εργατών. Στη μία βάρκα, η αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου της ενέργειας. Εντατικοποιούν συνεχώς την εργασία, ιδιαίτερα σε εργολαβικούς εργάτες και εσχάτως με πρόσχημα την πανδημία. Η πολιτική αυτή στον κλάδο έχει φέρει μεγάλα κέρδη για τους μετόχους και άθλιες συνθήκες για τους εργάτες, καθώς περίπου το 40% του προσωπικού δουλεύει με τέτοιες απαράδεκτες σχέσεις εργασίας. Στην άλλη βάρκα, έχουμε τη σταθερή απαξίωση των μόνιμων συνεργείων και όλων των τεχνικών τμημάτων του ΔΕΔΔΗΕ με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αρρωστημένα παιχνίδια τους πάνω στις ζωές μας και τα εγκλήματά τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

  1. Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοιδη

Τα συλλαλητηρια και οι διαδηλωσεις εναντια στο αντιεκπαιδευτικο νομοσχεδιο κατακλύζουν καθημερινα μαζικά τους δρομους σε ολες τις πολεις της ελλαδας. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως κλειστό. Η πραγματικότητα είναι ότι ίσως ποτέ τα τελευταία χρόνια να μην ήταν τόσο ανοιχτό. Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταλάβει πολλές σχολές και διενεργούν μια σειρά από πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών οργανώνονται αντι-μαθήματα, όπως ένα για το ρόλο του Πανεπιστημίου στο σύγχρονο καπιταλισμό και τη σύνδεσή αυτού του ρόλου με τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Η προσέλευση του κόσμου στον αύλιο χώρο του Πανεπιστημίου είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βλέπει κανείς στα αμφιθέατρα εν καιρό τυπικής «λειτουργίας». Πέρα από αυτό, γονείς παίζουν με τα παιδιά τους, άνθρωποι συζητούν, διαβάζουν, συμμετέχουν σε μαθήματα, βλέπουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, ακούνε μικρές συναυλίες με ρεμπέτικα ή τζαμαρίσματα και γεμίζουν τα πνευμόνια τους με αέρα ελευθερίας. Στις τάξεις της εξουσίας το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζεται ως όργανο περαιτέρω κοινωνικής πειθάρχησης και διαλογής προθύμων. Στη συνείδηση ενός μέρους του λαού πεδίο ανακάλυψης γνώσης και έναρξης σύγκρουσης με την καθεστηκυία τάξη. Όμως, παρά τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δύο θέσεις, πόσο διεστραμμένη μπορεί να είναι η οπτική ενός ανθρώπου που ονομάζει αυτό το Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη «κλειστό»;

  1. Επιθέσεις – διώξεις – μπάτσοι

25 Μαρτίου Επίθεση φασιστοειδων στην καταληψη Σχολείο στην Θεσσαλονίκη. Κάποιες δεκάδες λοβοτομημένων διπόδων βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν τον φασιστικό τους ωχετό έξω από την κατάληψη Σχολείο στην Θεσσαλονίκη. Συνεπικουρούμενοι απο συμμορίες μπάτσων πεταξαν διάφορα αντικείμενα προς την κατάληψη. Απωθήθηκαν απο τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρισκόταν στην κατάληψη και γυρίσαν πίσω στις τρύπες τους.

Βαγγελης Σταθοπουλος

Οι εκδικητικές διώξεις και φυλακίσεις συντρόφων συνεχίζονται με τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο φυλακισμένο στις φυλακές Λάρισας με πιθανολογικα και αβασιμα στοιχεια. Την Παρασκευή 2/04 πραγματοποιηθηκε η 7η δικάσιμος σε μια δικη παρωδία που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου. Ο σύντροφος προφυλακίζεται στις φυλακές Λαρισας αντί κορυδαλλου με αποτελεσμα να μην εχει καμια επικοινωνια με κανενα κοντινο του προσωπο, ούτε τους συνηγορους του.

Σειρά συγκεντρώσεων πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Απρίλιο στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο που  είναι εδώ και 16 μήνες χωρίς στοιχεία στη φυλακή και με μόνη παραδοχή από τον ίδιο την συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες ως αναρχικός και την αλληλεγγύη του σε σύντροφο που βρισκόταν σε κίνδυνο. Στο πρόσωπο του το κράτος ποινικοποιεί  για άλλη μία φορά τις προσωπικές σχέσεις και στοχοποιεί την αλληλεγγύη. Κάλεσμα σε πανελλαδική ημέρα δράσεων το Σαββατο 10 Απριλίου. Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων και του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου.

Καταληψη libertatia

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης libertatia. Η ανοικοδόμηση της κατάληψης συνεχίζεται τρία χρόνια μετά τον εμπρησμό του κτιρίου από ομάδα φασιστών κατά την διάρκεια εθνικιστικού συλλαλητηρίου. Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών μεταναστριών και όποιον αγωνίζεται για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο, τον κόσμο του αγώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

  1. Μπατσοι – Διαρροή εγγράφων απο την αστυνομία

27 Μαρτίου Την ίδια στιγμή που τα καθεστωτικα μέσα αναπαραγουν κυβερνητικο οχετο με τα τσουβαλια και οι κινηματικες σελιδες απενεργοποιουνται καθημερινα, έχουμε διαρροή εγγράφων από την αστυνομία με πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και ονομάτων που ανήκουν σε αγωνιστριες/ες αναρχικούς/ες. Η ανυπόστατη προπαγάνδα τους, στοχοποιεί τα συγκεκριμένα άτομα ότι κινούνται κοντά σε υπηρεσίες και σπίτια μπάτσων. Στη λίστα που υποτίθεται αφορά την Αθήνα υπάρχουν 18 οχήματα που κινούνται στην Θεσσαλονίκη και ουδέποτε πήγαν στην Αθήνα. Το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο. Η δημιουργία υπόπτων διεξάγεται πέρα από κάθε νομικό κατασκευασμά τους όπως γνωρίζουμε ήδη με τα περιστατικά παγίδευσης οχημάτων με κοριούς και δολιοφθορές. Προληπτικά και χωρίς στοιχεία στοχοποιούν αγωνιστες και αγωνίστριες, δημοσιοποιωντας στοιχεια των οχηματων τους και καθιστωντας ετσι τα ατομα ευαλωτα οχι μονο σε μπατσικες επιθεσεις αλλα και παρακρατικες. 

Σε σύνδεση με τα προηγούμενα, οι μπάτσοι σε αυτή τη χώρα συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους. Στέλνουν δεκάδες από το είδος τους σε εντεταλμένη υπηρεσία προστασίας μαστροπών και λοιπών τηλεοπτικών περιττωμάτων για τη φύλαξή τους από ανύπαρκτους εχθρούς. Με αυτό τον τρόπο κάνουν ακόμα πιο εμφανή την προνομιακή θέση που κατέχουν αυτά τα υπέρκομψα σκουπίδια στους κύκλους της εξουσίας. Την ίδια στιγμή, άλλους τόσους και ακόμα περισσότερους μπάτσους έστελναν στα δωμάτια της ΓΑΔΑ για τον ανελέητο βασανισμό του συντρόφου Άρη από την αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα. Σε μια κίνηση της οποίας το σκεπτικό και η στρατηγική έχουν ξεκάθαρα παρουσιαστεί τόσο από τον ίδιο όσο και από τη συλλογικότητα, συνεχίζονται οι κινήσεις ώστε να κατατεθεί μήνυση απέναντι στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η νομική ομάδα που θα υποστηρίξει την υπόθεση και αποτελείται από ομάδα γνωστών δικηγόρων, αλλά και η κάλυψη του θέματος από «ανεκτά» από το σύστημα ΜΜΕ, παραπέμπουν σε ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, οι νοικοκυραίοι πάντοτε δικαιολογούσαν το κρατικό ξύλο που τρώγαμε στους δρόμους εμείς οι μπαχαλάκηδες. Στη συνέχεια τους φάνηκε λογικό απέναντι σε εκπαιδευτικούς λόγω της συνδικαλιστικής τους φύσης. Έπειτα ήρθαν οι συνταξιούχοι και παραξενευτήκαν αλλά και κει είπαν πως θα είχαν κάποιον λόγο. Ο Αλέξης δεν είχε λόγο να βρίσκεται στα Εξάρχεια. Τρίτη 30 Μαρτίου πέντε 13χρονα παιδιά που καθόντουσαν σε πάρκο στην Λάρισα ξυλοκοπήθηκαν άγρια από ασφαλίτες της περιοχής. Ένα από αυτά κατέληξε με σπασμένο χέρι ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. 3 Απριλίου αναρτήθηκε η είδηση καθησυχάζοντας τους έννομους πολίτες πως είναι μεμονωμένο περιστατικό καλώντας σε ΕΔΕ τους υπευθύνους μπάτσους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  1. Μιανμαρ

Συνεχίζεται η καταστολή των διαδηλώσεων στη Μιανμάρ με δεκάδες νεκρούς μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου του 2020. Το ψευτοδίλημμα που προωθείται από τα εξουσιαστικά κέντρα είναι ή η στρατιωτική Χούντα του Μιν Αούνγκ Χλάινγκ ή η δημοκρατία της χασάπιδας του λαού των Ροχίνγκια Αούνγκ Σαν Σου Τσι, βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης πλάι σε λαμπερά ονόματα όπως του Ομπάμα, του Κίσσινγκερ, του Γιτζάκ Ράμπιν και άλλων. Οι χώρες της Δύσης περιμένουν πώς θα αντιδράσει το καθεστώς της χούντας απέναντι στα συμφέροντά τους για να αποφασίσουν αν θα το ονομάσουν Χούντα ή μεταρρύθμιση. Το Σάββατο 27 Μαρτίου ο λαός κατέβηκε ξανά στο δρόμο, όπως κάνει εδώ και πάνω από 50 μέρες μετά το πραξικόπημα. Οι διαδηλώσεις έγιναν σε τέσσερις πόλεις ήταν μαζικές με το φοιτητικό κίνημα να πρωτοστατεί ενώ συμμετείχαν και αναρχικοί αντιφασίστες με πανό. Στρατός και αστυνομία επιτέθηκαν στους άοπλους διαδηλωτές αφήνοντας πίσω τους 114 νεκρους. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, από την έναρξη του πραξικοπήματος έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 500 άνθρωποι. Σε διάφορες περιοχές της Μιανμάρ οργανώθηκαν ένοπλες ομάδες απέναντι στη στρατιωτική χούντα.

  1. Απεργία πείνας Χιλή

Απεργία πεινας ξεκίνησαν εξεγερμένοι και αναρχικοί κρατούμενοι στην Χιλή στις 22 Μαρτίου διεκδικώντας την ακύρωση της τροποποίησης του Νομικού Διατάγματος 321 που θέλει να κρατάει ες αεί απαχθέντες στις φυλακές όσους δεν υποκύπτουν και αγωνίζονται ενάντια στην κανονικότητα του υπάρχοντος. Αίτημα τους είναι και η απελευθέρωση του συντρόφου Marcelo Villarroel, όλων των ανατρεπτικών κρατουμένων, των αναρχικών, των κρατουμένων της απελευθέρωσης των Mapuche και των κρατουμένων της εξέγερσης. Την ίδια μέρα φλεγόμενα οδοφράγματα στηθηκαν απο συντρόφους στους δρόμους των κοινοτήτων Maipú Lo Prado.

  1. Τρίτη 23 Μαρτίου – Βόρεια Ιταλία.

Εκκενωση της καταληψης Casa Cantoniera που χρησιμοποιούσαν μετανάστες και αλληλέγγυες από μπάτσους στην Βόρεια Ιταλία. Η κατάληψη λειτουργούσε ως κέντρο αλληλεγγύης για μετανάστριες που θέλαν να περάσουν τα σύνορα Ιταλίας Γαλλίας. Το κτίριο είχε καταληφθεί τον Δεκέμβρη του 18 από αναρχικούς κοντά στην ιταλική πόλη της Oulx. Η κατάληψη ήταν μέρος της καμπάνιας breaking borders που στρέφεται ενάντια στην Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική των βίαιων επαναπροωθήσεων. Τη στιγμή της εισβολής των ιταλικών ειδικών δυνάμεων ο χώρος ήταν γεμάτος ανθρώπους.

  1. Πέμπτη 25 Μαρτίου Αγγλία

Αναρχικοί, εξεγερμένα και αντιφα, κατέλαβαν έναν πρώην σταθμό της αστυνομίας στο Clapham της Αγγλίας, 200 μέτρα μακριά από όπου εξαφανίστηκε η Sarah Everard. Η Sarah βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από μπάτσο που την απήγαγε καθώς περπατούσε σε έναν δρόμο στο Λονδίνο κατευθυνόμενη προς το σπίτι της. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ακολούθησαν εξεγέρσεις μεταξύ των οποίων η μεγαλειώδης στο Bristol στις 21 Μαρτίου. Οι συγκεντρώσεις έγιναν απέναντι στην σεξιστική βία, την συνενοχή της αστυνομίας, αλλά και σε ένα νομοσχέδιο για την αστυνόμευση, το έγκλημα και τα δικαστήρια. Η θεσμική αριστερά και το Εργατικό Κόμμα καταδίκασαν τα επεισόδια προσπαθώντας να ισορροπήσουν στο στημένο δίπολο που μιλάει για καλούς και κακούς διαδηλωτές.

  1. Πέμπτη 25 Μαρτίου Τουρκία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις αλλά και οι συλλήψεις στο πανεπιστήμιο Bugazici της Τουρκίας. Η ένταση κρατάει από τον Γενάρη όταν και διορίστηκε  πρύτανης ένας αχυράνθρωπος του Ερντογαν και μέλος του κυβερνώντος κόμματος.  Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Στις 12 Μαρτίου συνελήφθησαν φοιτητές στο πανεπιστήμιο Bogazici γιατί ανάρτησαν σημαία με το ουράνιο τόξο. Στις 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια, την οποία η αστυνομία κατέστηλε με βία και συλλήψεις. Το πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας.

  1. Αμεση απελευθέρωση του Μουμία

Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ κρατούμενος εδώ και 40 χρόνια για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε εκτέλεση μπάτσου και σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής βρίσκεται βαριά άρρωστος με κορονοϊό. Ο 67χρονος πολιτικός κρατούμενος ήταν μέλος των μαύρων πανθήρων και δημοσιογράφος. Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς στοιχεία από το 1981 και κρατούνταν για 29 χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων. Το κίνημα αλληλεγγύης για τον Μουμία έχει οργανώσει μία καμπάνια με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του, καθώς λόγω της κατάστασης της υγείας του αλλά και της ηλικίας του είναι αρκετά ευάλωτος. Η μόνη θεραπεία για αυτόν είναι η ελευθερία του.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  1. 150 χρόνια απο την παρισινή κομμούνα.

150 χρόνια από την παρισινή κομμούνα, την κυβέρνηση των επαναστατημένων που διήρκησε από τις 26 Μαρτίου του 1871 μέχρι τις 28 Μαΐου του ίδιου έτους. Ήταν από τις πρώτες απόπειρες λαϊκής αυτοκυβέρνησης, καταργώντας τις συγκεντρωτικές δομές του κράτους. Η κομμούνα του Παρισίου εκπροσωπούσε εργάτριες και επαναστάτες από τον ευρύτερο χώρο του επαναστατικού ριζοσπαστισμου. Έγινε ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος και της ανθρώπινης χειραφέτησης γενικότερα. Ήταν η πρώτη πανηγυρική διάψευση της πεποίθησης ότι οι απλοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Πνίγηκε στο αίμα 72 μέρες μετα.

  1. 100 χρονια εξέγερση της Κρονστάνδης.

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την εξέγερση της κροστάνδης. Ναύτες εργάτες και αγρότες της περιοχής συσπειρώθηκαν με ριζοσπαστικό-αναρχικό πρόγραμμα απέναντι στον ολοκληρωτισμό των Μπολσεβίκων τον Μάρτιο του 1921. Είχε προηγηθεί η αγρια αντεπαναστατική πολιτική των μπολσεβίκων που από το 1918 στράφηκαν ενάντια στους αναρχικούς και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τον ρόλο των σοβιέτ.  Τους εξεγερμένους έπνιξε στο αίμα και έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ο Λένιν και ο υπουργός αμυνας Τρότσκι. Το σύνθημά των επαναστατημένων ήταν: όλη η εξουσία στα σοβιέτ όχι στα κόμματα. Ενώ ανάμεσα στα πολλά αιτήματα τους ήταν η διασφάλιση της ελευθερίας λόγου και η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

  1. ΣΑΝ σημερα 

  • 1 Απριλίου το 1998 εκρήγνυται αυτοσχέδιος μηχανισμός στο γραφείο του υφυπουργού Εργασιας Πρωτοπαπα και στο πρωην γραφειο του υπουργου εργασίας Παπαιωαννου. Ευθυνη αναλαμβανει η ομαδα ”Τα παιδια του νοεμβρη”  

  • 3 απριλη το 1991 σημειωνονται 5 εκρηξεις σε αυτοκινητα διπλωματων στο κολωνακι. 7 βομβες σε αυτοκινητα γαλλικων και ευρωπαικων συμφεροντων. Εκρηξη βομβας σε κτιριο του ΟΗΕ. Την ευθυνη αναλαμβανουν απο κοινου ο ΕΛΑ και η Επαναστατική Οργάνωση ”1η Μάη”

  • Στις 24 Μάρτη του 1999 στην προσπαθεια διαμελισμου της γιουγκοσλαβιας το ΝΑΤΟ βομβαρδιζει σχολεία, νοσοκομεία, γέφυρες και ολόκληρες πολεις με πρόσχημα την προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η πάντα πρόθυμη ελλαδιτσα ενω δηλωνει αμμετοχη,  επιτρεπει στα νατοικα τανκς να περασουν προς τα βαλκανια για να διαπράξουν τα ειδεχθή τους εγκλήματα.  

  • Η τριακοστή Μαρτίου αποτελεί την επέτειο του χαμού δύο μεγάλων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης και συμβόλων του κοινωνικού αγώνα. Ήταν 30 Μαρτίου του 1952 όταν ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε Κυριακή ξημερώματα από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς με την κατηγορία της κατασκοπείας. 68 χρόνια μετά, 30 Μαρτίου του 2020 αφήνει την τελευταία του πνοή ο Μανώλης Γλέζος που έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή και χάραξε ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας με την ασταμάτητη μαχητικότητά του.


More Posts for Show: Δελτίο αντιπληροφόρησης/Antireport

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *